Preview Mode Links will not work in preview mode

Musik i Film - Podcast


Musik i Film är en podcast om musiken i filmer, spel och branschen i stort. Varje avsnitt träffar vi en kompositör, regissör, skådespelare eller annan person inom branschen. Podcasten är producerad av Simon Kölle, www.simonkolle.com i samarbete med Joel Forssell.

För mer information besök www.musikifilm.se

Jan 22, 2018

I det sjunde episoden av podcasten Musik i Film möter vi Film & Teaterkompositörern Emelie Alm.

Emelie Alm är en up and coming kompositör som är utbildad på bland annat musikhögskolan i Göteborg där hon också undervisar.
Varje projekt är unikt för Emelie och med nyfikenhet och flexibilitet tar hon sig ständigt an nya utmaningar. Något som utmärker Emelie väldigt mycket är att hon lyssnar mycket lite på musik och även ser väldigt lite film, hon lägger all sin tid på att istället skapa musik, undervisa och spela.

Emelie blev nyligen tilldelad pris för "Bästa musik i individuella klassen" i Sveriges kortfilmfestival 2017 för musiken till kortfilmen
"Andas" av Madelene Lindberg. Emelie har skrivit musik för en hel uppsjö teateruppsättningar. I podden berättar Emelie om teater, film och sin lite ovanliga hållning till musik och film.

Podcasten Musik i film är producerad av Simon Kölle – www.simonkolle.com (med hjälp av Joel Forssell). Vinjetten och de olika musiksnuttarna i podcasten är från Interludium I (även kallad Kattis Strof) som är skriven av Simon Kölle (orkestrerad av F. Högberg) och framförd live på Skansen av Sveriges Radios Symfoniorkester. För mer information om bransch och intresseorganisationen Musik i Film se www.musikifilm.se som också finns på Facebook och på flera andra sociala plattformar.
Mer om Emelie hittar ni på emeliealm.com