Preview Mode Links will not work in preview mode

Musik i Film - Podcast


Musik i Film är en podcast om musiken i filmer, spel och branschen i stort. Varje avsnitt träffar vi en kompositör, regissör, skådespelare eller annan person inom branschen. Podcasten är producerad av Simon Kölle, www.simonkolle.com i samarbete med Joel Forssell.

För mer information besök www.musikifilm.se

Jun 21, 2018

Det är ombytta roller då Simon Kölle svarar på inskickade frågor och frågor från tidigare gäster. Simon började som teaterregissör och manusförfattare med turnéer och framgångsrika uppsättningar i ryggen. 2000 började musiken ta över med bandet Za Frûmi och senare även flera andra projekt.

Efter studier på universitet i flera ämnen som exempelvis Dramaturgi, Teatervetenskap och Filmmusik gick Simon 2009 över till att jobba med filmmusik och musik till spel.

Med 120 credits bakom sig har Simon bland annat gjort långfilmer i Sverige och Hollywood. Han har prisats bland annat i London, Hollywood, New York, Tokyo och Stockholm. Just nu gör han musik till TV-serien Svartsjön säsong 2 vilket blir den andra TV-serien han gör musik till.

Numera jobbar Simon även med jämna mellanrum som Filmproducent och utvecklar projekt i plattformen Tulpa Creatives som han grundade med Richard Jarnhed.  
Programledare är Joel Forssell.

Mer information om Simon hittas på http://www.simonkolle.com eller hans Facebooksida Simon Kölle - Film

iTUNES: http://apple.co/musifpodcast

För mer information om bransch och intresseorganisationen Musik i Film se www.musikifilm.se som också finns på Facebook och på flera andra sociala plattformar.

Podcasten Musik i film är producerad av Simon Kölle – www.simonkolle.com (med hjälp av Joel Forssell). Vinjetten och de olika musiksnuttarna i podcasten är från Interludium I (även kallad Kattis Strof) som är skriven av Simon Kölle (orkestrerad av F. Högberg) och framförd live på Skansen av Sveriges Radios Symfoniorkester.