Preview Mode Links will not work in preview mode

Musik i Film - Podcast


Musik i Film är en podcast om musiken i filmer, spel och branschen i stort. Varje avsnitt träffar vi en kompositör, regissör, skådespelare eller annan person inom branschen. Podcasten är producerad av Simon Kölle, www.simonkolle.com i samarbete med Joel Forssell.

För mer information besök www.musikifilm.se

Dec 22, 2018

Med avsnitt 22 avslutar vi 2018 med och vi samtalar med filmkompositören Adam Nordén.

Adam Nordén är en av Sveriges mest anlitade filmkompositör och musiker som 2006 vann en Guldbagge för Bästa Prestation Ljud (för musiken till Zozo). 2006 vann också Adam pris för bästa musik på internationella TV-festivalen i Reims. Bland Adams över 70 film/TV-serie credits återfinns musiken till Wallander, Beck, Känn ingen Sorg, Zozo, The Hundred code,  Vår tid är nu. Sammanlagt har det blivit ett otal serier och ca 35 långfilmer. Bland Adams internationella titlar återfrinns holländska "The Accused" som var Hollands Oscars-bidrag 2014, finska dramakomedin "Forbidden Fruit", tyska filmerna "Die Lüge", "Bella Block" och "Unter Anderen Umständen". Som att det inte var nog har Adam Nordén också jobbat flera gånger med Dolph Lundgren.

Programledare: Simon Kölle & Joel Forssell

Lyssna på podcasten där poddar finns.

iTUNES: https://itunes.apple.com/se/podcast/musik-i-film-podcast/id1316769624?l=en&mt=2

Hitta även alla poddar och information på www.simonkolle.com/wp/podcast

För mer information om bransch och intresseorganisationen Musik i Film se www.musikifilm.se som också finns på Facebook och på flera andra sociala plattformar.

Podcasten Musik i film är producerad av Simon Kölle – www.simonkolle.com och Joel Forssell. Vinjetten och de olika musiksnuttarna i podcasten är från Interludium I (även kallad Kattis Strof) som är skriven av Simon Kölle (orkestrerad av F. Högberg) och framförd live på Skansen av Sveriges Radios Symfoniorkester.