Preview Mode Links will not work in preview mode

Musik i Film - Podcast


Musik i Film är en podcast om musiken i filmer, spel och branschen i stort. Varje avsnitt träffar vi en kompositör, regissör, skådespelare eller annan person inom branschen. Podcasten är producerad av Simon Kölle, www.simonkolle.com i samarbete med Joel Forssell.

För mer information besök www.musikifilm.se

Feb 23, 2018

I den nionde episoden av podcasten Musik i Film möter vi Peter von Poehl som nyligen tilldelades Guldbaggen för Bästa originalmusik för sitt bidrag till filmen Korparna. Han började sin karriär som gitarrist i bandet A.S. Dragon och har efter detta släppt tre soloalbum.

iTUNES: http://apple.co/musifpodcast

Numera bor och verkar Peter i Frankrike där han involverar sig i såväl dans- som filmprojekt samt sin växande solokarriär.

Låten ”The Story of the Impossible” från debutalbumet Going to Where the Tea-Trees Are (2006) har använts i Friends reklamfilmer och deras arbete mot mobbning.

I podcasten pratar Peter om sin bakgrund, sitt artisteri, relationer och sin konstnärliga process samt mycket mer.

För mer information om bransch och intresseorganisationen Musik i Film se www.musikifilm.se som också finns på Facebook och på flera andra sociala plattformar.

Podcasten Musik i film är producerad av Simon Kölle – www.simonkolle.com (med hjälp av Joel Forssell). Vinjetten och de olika musiksnuttarna i podcasten är från Interludium I (även kallad Kattis Strof) som är skriven av Simon Kölle (orkestrerad av F. Högberg) och framförd live på Skansen av Sveriges Radios Symfoniorkester. Mer om Peter hittas på http://bit.ly/korparna eller https://sympatheticmagic.tumblr.com/